Dagboken

Dagbok, ja varför inte. Om man inte har nån direkt att dela sin vardag med mer än sin man så kan det vara skönt att få skriva av sig om inget annat. Den som vill läsa bjuder jag på det.Positiva, negativa, bittra, gnälliga och underbara inlägg. Men det är mina tankar.

torsdag 9 september 2010

Två rökfria veckor.

Två veckor har gått nu sen jag och min man slutade röka. Nu ska jag väl inte tjata om bara det. Men vi har försökt några gånger men vi har slutat utan hjälpmedel och vi har smygrökt och lurat oss själva. Därför kan jag rekomendera om det finns nån som vill sluta , är motiverad att använda plåster. Det hjälper och sen ha tillgång till tuggummi. Lägg det under läppen som en prilla när du tuggat en stund.  Efter några veckor tror jag du kan ha ett vanligt tuggummi. Det som är viktigt är att stå ut med att bryta vanan när man brukar ta ett "bloss".
Själv har jag hittat min punkt, när jag är stressad är jag som mest röksugen. Den biten har blivit mindre och mindre. Så på söndag ska jag börja steg 2 och gå ned en styrka i plåster.


En annan positiv sak, jag kan nu gå upp för en backe utan att flåsa som en flodhäst. 

1 kommentar:

Linapyssel sa...

Du är så duktig Marina!!
Jag är mycket imponerad av er rökare som slutar..pappa min slutade tvärt efter 52 år !!
Tack för att du finns och är så snäll!!
Kramar Lina