Dagboken

Dagbok, ja varför inte. Om man inte har nån direkt att dela sin vardag med mer än sin man så kan det vara skönt att få skriva av sig om inget annat. Den som vill läsa bjuder jag på det.Positiva, negativa, bittra, gnälliga och underbara inlägg. Men det är mina tankar.

tisdag 30 december 2014

Sjukdomar som inte syns.

Att leva med sjukdomar som inte syns är inte lätt. Folk tittar på en och man ser frisk ut. 
Jag har flera sjukdomar som inte syns, det har faktiskt tillkommit en nu i höst som verkligen har tagit även på min mentala hälsa. Jag är inte samma människa mer. Oron finns där hela tiden att man ska få ett "anfall" och sen ligga där en hel dag innan man sakta reser sig.

Jag fick "Kristallsjukan" i höst. Utan varning vaknade jag en morgon och visste inte om jag var upp och ner. Hela världen snurrade. Jag vet vilken dag det började med. Torsdagen vecka 44, det var höstlov för barnen. Jag skulle bara jobba den dagen sen skulle jag vara ledig fyra dagar. Det blev en vecka , tre dagar låg jag bara. Åt åksjuketabletter mot illamående. Det var så hemskt.

Jag fick givetvis gå till doktorn och få det bekräftat , stödd på min dotters arm. Jag tackar för att man har förstående barn. 

Sen dess har jag haft två anfall till, det senaste för bara några dagar sen. Andra får med års mellanrum, jag har fått med veckors mellanrum.
Jag är genast inte densamma. Jag blir liksom nere, riktigt nere.

Utöver det så har jag sen flera år levt med "Tinnitus". En siren i min skalle som snurrar konstant. Jag har kunnat hantera den ganska bra. Men en inre stress har gjort att ljudnivån stigit och jag är frustrerad över att inte få en lugn stund. Jag får huvudvärk, störd nattsömn, så i det stora hela är jag jämt trött.

Om folk har förutfattade meningar om dolda sjukdomar så är det bäst att ändra sig. Man har ett helvete.

Inga kommentarer: