Dagboken

Dagbok, ja varför inte. Om man inte har nån direkt att dela sin vardag med mer än sin man så kan det vara skönt att få skriva av sig om inget annat. Den som vill läsa bjuder jag på det.Positiva, negativa, bittra, gnälliga och underbara inlägg. Men det är mina tankar.

tisdag 10 augusti 2010

Nyputsat!

Igår sa jag till mina barn: idag vill jag att ni hjälper mig med städning utöver . Det innebär en extra slant. Jag sa aldrig hur mycket. Men de är aldrig motvilliga att hjälpa till, nån gång kan det pustas lite. Huvudsaken är att de håller ordning på sina rum, hjälper till med småsaker och så. Om jag vill ha extra hjälp så blir det extra pengar. Dom får alltså välja. Inget tvång här inte. Gladast för extrapengar är dottern som lyser upp med ögonen och ser shoppingrundan framför sig. Så alltså igår skulle de hjälpa till extra. "Vad ska vi göra?"  Jo, putsa fönster!
det tyckte dom skulle bli kul, aldrig gjort det förut. Så vi har treglasfönster och det var dags för att ta emellan. Jag tyckte som jag sa till dom att de måste få se vad jag gör som de inte märker men att det tar sin lilla tid och därför blir man trött och inte orkar vara på topp. 
Jag skruvade isär alla fönster och de skred till verket. Under tiden sat jag inte sysslolös. Jag dammsugade, la upp gardiner som skulle gjorts, fixa mat och småstädade runt omkring. Det tog några timmar, många pauser tog vi för det var så kvavt. Men jisses vilka duktiga barn jag har. Man skulle kunna tro de putsat fönster för. Helt perfekt och inte en rand. Och på kvällen fick sonen stryka sina gardiner som vi tvättat , de andra tog jag men att han skulle få känna att slätt blir inget av sig själv. Dessutom hade dottern hjälpt till att torka golv dessutom och jag ville de skulle jobba lika för lika peng.
Vilka barn jag har ! De gör mig så stolt. Och inte glömmer jag min äldsta son, han hjälpte också till och var duktig. Barnen har igen det när de en dag flyttar hemifrån. Man ska bara ha tålamod.(det har jag inte alltid, men försöker)

Inga kommentarer: