Dagboken

Dagbok, ja varför inte. Om man inte har nån direkt att dela sin vardag med mer än sin man så kan det vara skönt att få skriva av sig om inget annat. Den som vill läsa bjuder jag på det.Positiva, negativa, bittra, gnälliga och underbara inlägg. Men det är mina tankar.

onsdag 27 april 2011

Välkommen till min trädgård!

Som jag skrev igår, det är så svårt att inte vara avundsjuk på alla som påtar och göra fint i sina trädgårdar. Jag kommer aldrig mer få en trädgård om jag inte vinner pengar och blir skuldfri. Mitt liv kommer förbli att vända på varje öre. Mitt öde? Ja kanske, vem vet vad jag var i mitt förra liv. Kanske ska jag dra lärdom, jag vet inte. 
Hur som offrade jag 500:- idag till "min trädgård" , det innebär dra in på så mycket annat. Men det kanske det är värt.  Så välkommen....till min trädgård.
Några krukor på ett hängbord på balkongen.


Jag missunnar ingen att ha det bra. Jag har valt mitt liv, det är bara som jag kan förändra det. Men som mitt liv är nu så går det inte. Jag har skulder minst 10 år till och om 10 år orkar man nog inte det.
Men välkommen till  min balkong på fika.




tisdag 26 april 2011

Maskrosor och ett lättat hjärta.

Vad svårt det är att njuta av saker när man är sur , arg och irriterad.  Så jag bestämde mig för att gå ut i solen och fånga små ting som faktiskt är njutbara att se.
 Maskrosorna har redan kommit.....det betyder att sommaren är nära.  Men visst är de fina.
 De vita blommorna som växer vilt på alla gräsmattor har jag inget namn på, men så söta.
 Smörblommor..........ljuvliga.
 Bianca stannar vid varje tuva och äter nytt gräs.
 Bäcken nere vid villorna..........det är så vackert och i bakgrunden ser man vitsipporna blomma.

 I en trädgård fanns detta underbara träd, tror det är körsbärsträd.
 I en backe växte dessa vackra blå blommor som jag inte heller kommer ihåg namnet på-
I en trädgård stod en tuva vitsippor................

När man går så där och tittar, njuter av solen då släpper mycket irritation. Man ser människor påta i sina trädgårdar och kollonilotter. Jag blir så avundsjuk, men jag kommer aldrig mer få nån trädgård.  Men jag får glädjas åt att plantera lite på min balkong så småningom. 

lördag 9 april 2011

Lördag från jobbet.................

Det var ett tag sen jag skrev här. Haft fullt upp, och det har hänt lite på vägen. Jag har börjat tapetsera och måla. Tjusigt värre och jag måste berömma mig själv med att jag är riktigt duktig på mönsterpassning, my fy vad jobbigt. Röran hemma är obeskrivlig. Vi har myrstigar att gå på. Lillys rum är klart, köket är klart....nästan.....halva hallen....golvet i kök och hall ska putsas upp. Köksluckor blir det, min man sa ja till slut...jag behövde inte tjata eller gnälla. Jag håller på att måla om ett hörnskåp i hallen svart, men färgen är slut och kassan skral så det få bli klart lite senare. Jag ska ju ha semester näär barnen har påsklov. Sen lyckades jag få sålt min kökssoffa och dan efter var jag i Linköping och köpte nya köksstolar jag sett för mitt inre öga att jag skulle ha. Så sen ska jag måla stolar och köksbord svart. Det kommer bli snyggt.
Kastat och rensat är gjort, grejer ska jag göra mig av med. Det kommer bli bra vartefter, men det är ett stort projekt.
Idag efter jobbet ska jag tapetsera klart hallen. Vi saknar nåt att hänga upp jackor. Jag är i grund och botten glad att jag beslutade mig för att göra detta.
Hyresbostäder står ju bara för material. Dåligt att de inte kan renovera, men, men....jag e bäst (ibland).